Norrlandsoperan
Bild: www.norrlandsoperan.se

Norrlandsoperan fortsätter sin tillgänglighetsanpassning genom att välja Listen Technologies moderna ListenIR-system med iDSP-mottagare till sin Black Box – en slags multifunktionssal för alla typer av konstformer.

I en föränderlig miljö är valet av IR-teknik självklart, eftersom tillgängligheten alltid finns där oberoende av hur lokalen disponeras. IR-signalen håller sig inom rummet och utesluter därmed överhörning.

Till Black Boxen har en ListenIR LT-84 använts och Norrlandsoperan har inledningsvis tolv LR-4200-IR med halsslinga att erbjuda sin publik. IR-systemet installerades av Audiotec Nord AB.

Sedan tidigare har Norrlandsoperan två förstklassiga hörslingor från Ampetronic i teatern och konsertsalen. Strikta krav på spillkontroll och täckning löstes med Ampetronics oöverträffade Ultra Lågspills multiloop-system, som säkerställer i det närmaste fullständig täckning i lokalen. Samtidigt begränsar systemet spill mot slingornas sidor, så att besökare i både teater och konsertsal kan få den förstklassiga upplevelse de har betalt för utan störande moment.

Både teatern och konsertsalen har utrustats med Ampetronics MLD9 tillsammans med individuellt anpassade och optimerade Ultra Lågspills multiloop-systemdesigner.

Installationen gjordes av Vätek AB.

För mer information om Listen Technologies och Ampetronic, kontakta Sennberg på telefon 08-566 16 400 eller via e-post: mail@sennberg.se

« Tillbaka