Induktionsslingor, vanligen kallade hörslingor eller teleslingor, är hörseltekniska hjälpmedel som ger tillgänglighet till lokaler för personer med en hörselnedsättning. Slingan tar en ljudkälla och överför den direkt till en hörapparat utan bakgrundsljud, störningar eller distorsion.

Vill du läsa mer kan du klicka på de lättlästa och lättförståeliga tvåsidiga informationsbladen, som förklarar hur hörslingor fungerar och ger svar på vanliga frågor:

De senaste 25 åren har hörslingor blivit det mest efterfrågade och förekommande hörseltekniska hjälpmedlet i Europa, Skandinavien, Asien och Australien och populäriteten har nu även börjat öka i Nordamerika. De många fördelarna med hörslingor, och att de är så lättanvända, har medfört att organisationer för personer med hörselnedsättningar har efterfrågat dem till många olika platser som exempelvis taxibilar, kiosker, skolor, religiösa lokaler, konserthallar och arenor.

I denna sektion av Sennbergs hemsida finns generell information om induktionsslingor för dig som inte är tekniskt insatt eller som är obekant med hörseltekniska hjälpmedel och hörslingor, eller du som letar efter användbar information för att främja användandet av dem.

I menyn här till höger finns länkar med en bred översikt om vad hörslingor är och var de kan användas.

« Tillbaka