Corego

COREGO™ från svenska Nufeeld® kan beskrivas som ett helt nytt monitoreringssystem baserat på den senaste generationens EmbracingSound®-teknologi.

För professionella ljudläggare och mixare inom musik, broadcast, film och postproduction fungerar systemet som ett optimalt referensverktyg för ljudåtergivning där begreppen surroundupplevelse, stereo downmix check och monokompabilitet går hand i hand.

Teknologin bygger på att man återger vad som finns i den elektriska signalen, kanalerna och relationen dem emellan, direkt till lyssnarens öron och sinne för lokalisering istället för till två eller fler separata högtalare i lyssningsrummet.

Stor precision i ljudåtergivningen

Viktiga beslut i mix, såsom nivå och panorering, tas med lätthet tack vare precisionen i ljudåtergivningen som systemet erbjuder.

Efter att ha arbetat ett tag i en EmbracingSound®-miljö märker man ofta att behovet av EQ & dynamiska effekter på individuella ljudkällor reducerats påtagligt, jämfört med att jobba i en miljö med två eller fler separata högtalare.

De filtreringseffekter ovanför 1kHz som är ständigt närvarande i konventionella system med två separata högtalare är eliminerade i ett EmbracingSound®-system, tack vare en återgivning fri från problem i tidsdomänen.

Att leverera bra mixar med bra separation har nog aldrig varit enklare

Den vanliga kontrollen ”i bilen” blir ofta en ny upplevelse efter första mixen i systemet, nu tämligen fri från de vanligt förekommande ”överraskningarna” – bara din mix, så som du lämnade den i studion.

COREGO™-systemet utgörs av en högtalarlåda och en rackenhet som rymmer alla anslutningar och elektronik. COREGO f1 är baserad runt en 4″ lösning med sex stycken bredbandselement alltmedan COREGO s2 använder sig av ett tvåvägssystem med fyra stycken 4″ Woofers och två stycken tweeters. Samtliga in-/utgångar är helt analoga och balanserade (+4 dBU) på Neutrik® XLR-kontakter. Peak level-indikering för alla in-/utgångar finns på frontpanelen tillsammans med ett separat reglage för lyssningsvolymen.

Den digitala signalen processeras med 56-bitars upplösning och AD/DA-omvandlas med 24bit/96kHz.

Förstärkardelen består av tre klass D-förstärkare som förser de sex bredbandselementen via två stycken Neutrik® Speakon™-anslutningar.

Lyssningsupplevelse längs en ”sweet line”

Jämfört med konventionella högtalare och dess typiska ”sweet spot” levererar COREGO™ en lyssningsupplevelse längs en ”sweet line”, vinkelrätt rakt ut från högtalaren.

Hårt höger-/vänsterpanorerade källor upplevs som där vi ”normalt” är vana att ha två monitorer placerade (+/-30 grader).

Skickar man in 5.1 surroundmaterial omfamnar ljudet lyssnaren så länge den typen av information finns i signalen.

Upplevelsen kan mer liknas vid en sömlös ”surround array”, relativt diskreta högtalarlådor.

Högupplöst surroundupplevelse

När man arbetar med surroundproduktioner med en konventionell uppsättning högtalare krävs ofta två separata mixningar, en för 5.1 och den andra för stereo-downmixen. Detta för att det är svårt att få 5.1-mixen att översätta bra i stereoversionen när man använder separata högtalare.

COREGO™ underlättar detta och levererar en högupplöst surroundupplevelse med bibehållen kontroll över stereo-downmixen i alla lägen.

Då hela systemet är baserat på endast en högtalare garanteras dessutom en ljudåtergivning med full monokompabilitet.

Gå tillbaka till Corego s2 i ordershoppen

« Tillbaka