Eliminera behovet av kablar – behåll rent ljud.

Vi tar de viktigaste uppdateringarna jämfört med de tidigare XIRIUM-modellerna först: XIRIUM PRO är moduluppbyggd. Det innebär att beroende på vilken typ av signal som ska sändas eller mottas – analog, digital eller DANTE – så kan den sändande eller mottagande basenheten utrustas med motsvarande modul. Repetitionsmodulen erbjuder flera briljanta funktioner: den genererar en extra ljudsignal, överför den via en separat spridningsväg och förhindrar därmed fasfel. Repeatern hjälper till att överbrygga strukturella hinder, erbjuder större mångfald och ökar systemets räckvidd på samma gång.

Med den nya mjukvaru-appen är det ännu enklare att installera XIRIUM PRO. Mjukvaran gör det hur lätt som helst att optimera antennpositionerna och avgöra var varje repeater bör vara placerad. Den underlättar även inställningar av alla parametrar (t.ex. tidsförskjutning och XROC-läge) liksom övervakningen (av t.ex. signalstyrka, batteristatus).

Xirium pro

XIRIUM PRO är inte bara elektroniskt utan även mekaniskt extremt robust och kan strömförsörjas med det inbyggda batteriet eller med hjälp av Neutrik powerCON-kontakter. Systemet skyddas i enlighet med IP54 och kan därför användas utomhus, vilket öppnar upp för en mängd nya tillämpningsområden.

XIRIUM PRO är framtaget för att vara ett system som ersätter kablar, vilket spar tid och pengar. Bekymmer vid kabeldragning och risken att snubbla över kablar tillhör nu gårdagens problem. XIRIUM PRO överför ljudet i studiokvalitet utan någon komprimering över oöverträffade avstånd och är därför den perfekta lösningen vid live-tillställningar (t.ex. delay-torn, distribution av högkvalitativa ljudsignaler på event osv.). Tekniken (DiWA: Digital Wireless Audio), som är speciellt utvecklad av Neutrik för den här applikationen, gör det möjligt att överföra ljud av utmärkt kvalitet över avstånd som är mer än 500 meter bort från en sändare till ett obegränsat antal mottagare (punkt-till-multi-punkt), via licensfritt 5 GHz-band. Även i miljöer med mycket radiotrafik garanterar Neutriks DiWA-protokoll oavbruten dataöverföring. DiWA söker oberoende efter fria kanaler och använder dem permanent. För väldigt ogynnsamma förhållanden erbjuder systemet XROC-läge, som reducerar överföringshastigheten (endast en ljudkanal) och går igenom oavsett hur tät radiotrafiken än är.

XIRIUM PRO är robust och pålitlig – exakt det som Neutrik är kända för.

Rent ljud
– klara höga toner, heltäckande låga.

 • Suverän ljudkvalitet
 • 5 GHz-band
 • Digital överföring

Imponerande teknisk information:

DiWA erbjuder 24 bit / 48 kHz sampling
Överföring: Kompressionsfri, ingen reducering av konverterad data
THD: < 0,01 % @ 1 kHz
Dynamisk räckvidd: > 105 dB @ 1 kHz, A-viktad
Crosstalk: < -80 dB vid 20 kHz
Antal ljudkanaler vid 24 mbps: 2
Antal ljudkanaler vid 6 mbps: 1 (XROC)
Latency (fördröjning): 3,6 msek
Frekvensrespons: +0,5 dB / -1,5 dB @ 20 Hz – 20 kHz ref. 1 kHz

Ljudöverföring med samma kvalitet som i inspelningsstudion – utan kompression
Med DiWA (Digital Wireless Audio) har Neutrik utvecklat en teknik för digital dataöverföring som erbjuder naturtrogen ljudåtergivning utan datakompression. En digital okomprimerad ljudsignal på 24 bit/ 48 kHz kräver en bandbredd på 1,15 MHz. Sådan bandbredd kan inte överföras i UHF-bandet utan användning av en kompander. Genom att välja 5 GHz-bandet erbjuder XIRIUM PRO 20 MHz bandbredd. Trots att det är digital teknik som används överförs ljudsignalerna med samma kvalitet som i en inspelningsstudio.

Robust transmission
– störningsfri överföring.

 • Skyddat protokoll
 • Korrigeringsalgoritm
 • Repeater
 • XROC
 • Mjuvaru-app

Överbryggar hinder
Repeatern är den perfekta förlängningen av systemet: När den används kan systemräckvidden fördubblas och väggar, hörn och andra hinder kan överbryggas.

Utökad äkta mångfald
Eftersom repeatern dubblerar och vidarebefordrar signalerna den får från sändaren, blir den till en andra, extra ljudkälla för alla mottagare. Varje mottagare väljer automatiskt den bästa signalen och skiftar mellan dem utan avbrott.

Hindrar störningar
Det konstanta DiWA-dataflödet hindrar störningar från andra enheter som använder 5 GHz-bandet.

XIRIUM PRO mjukvaru-app
Den användarvänliga XIRIUM PRO-appen, som finns för både iOS- och Android-surfplattor, erbjuder förbättrade installationsfunktioner samt övervakning och kontroll av XIRIUM PRO-enheterna.

 Plug & play
– idealt verktyg för att snabbt etablera ljudanslutning med maximal flexibilitet.

 • Enkel installation
 • Robust enhet
 • Moduluppbyggt I/O-koncept
 • Flexibel strömförsörjning

Klar att användas direkt – precis som med en kabel
Tryck bara på en knapp för att ansluta enheterna till varandra. De är då omedelbart redo att användas. Minnesfunktionen underlättar installationen av framtida projekt. XIRIUM PRO kan användas både inomhus och utomhus.

Smidig installation
Tack vare licensfri, automatisk frekvenshantering kräver XIRIUM PRO-kanalerna ingen ”Part 74”-licens.

Flexibel strömförsörjning
XIRIUM PRO-enheterna kan antingen drivas med huvudström på 100-240 VAC 50/60 Hz eller via inbyggd Li-Ion-batterienhet.

Välj ingångs- och utgångsmodul för att hantera vanliga signaltyper
Vare sig signaltypen är analog, digital (AES/EBU) eller Dante erbjuder XIRIUM PRO moduler som accepterar dem alla.  Signaltyperna kan också konverteras från en typ till en annan genom att välja lämplig modul. I själva verket kan varje mottagare i systemet använda en annan utgångsmodul, vilket gör det det möjligt att konvertera signaler till den typ som används i din enhet.

xirium pro

Enkel installation
– av professionellt digitalt, trådlöst ljud.

xirium pro

Xirium pro

Xirium pro

 

Överbryggar trådlösa hinder
– utökar räckvidden med en repeater.

Xirium Pro

Ökad pålitlighet
– repeatern används som en extra ljudkälla.

« Tillbaka